Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan inget (s) prioriterar

Annons

När socialdemokraterna lyfter fram de viktigaste områdena i sin skuggbudget nämns inte skolan. Mona Sahlin säger att de ska lägga om skolpolitiken men de säger nej till satsningar på lärarna.

Regeringen satsar på lärarlyftet vilket är en möjlighet för lärare att vidareutbilda sig. Aktiva lärare ska få möjlighet att läsa på högskolan, en möjlighet för icke behöriga lärare att utbilda sig och bli behöriga.

Socialdemokraterna säger nej till lärarlyftet, de säger nej till satsningar på lärarna och skolan. De vill istället satsa på traditionella arbetsmarknadsutbildningar och Ams-projekt. Är detta vad de menar med att lägga om skolpolitiken?

Lärarlyftet är en ordentlig satsning på våra lärare och på skolan, en satsning som ger lärare bättre utvecklingsmöjligheter. En möjlighet att öka antalet behöriga lärare i skolan utan att förlora den kompetens och erfarenhet som finns hos många av de som i dag är icke behöriga lärare.

Regeringen satsar på skolan och vågar tänka i nya banor och hitta nya lösningar, regeringen satsar på framtiden, våra barn och ungdomar.

Politiker ska skapa bra förutsättningar för människor att själv välja sin väg och sina mål.

Stefan J. Eriksson (m) Gagnef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons