Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

?Skippa allt snack om välfärds-landet

Annons

?Nu först kanske ni tänker på det ni borde tänkt på i september 2006, då ni lade i valsedlarna. Men nu är det för sent att ångra gjorda felbedömningar.

Visserligen beskrivs den germanska rasen som blond och blåögd, men att det senare också skulle vara synonymt med dumhet var en nyhet som bekräftades vid nämnda riksdagsval.

Det har inte gått ett år sedan dess, men högerspöket har redan visat sitt fula tryne för de sämst ställda. Så vi kan gott skippa skitsnacket om både mittenregering och nya arbetarpartiet.

Och vad var annat att vänta? Upprepning av alla beslut som försämrar för det lågavlönat fotfolk och gynnar överklassen kan vara överflödigt, då läsarna redan erfarit verkningarna av dessa försämringar.

Därför nämner jag bara det färskaste exemplet av diktaturbeteende, nämligen att sjukkassan ska överta professionens roll och göra egna bedömningar om vilka som är berättigade till sjukskrivning och hur lång tid som i så fall erfordras för bli friska efter olika sjukdomar.

Lever vi verkligen i välfärdslandet Sverige, känt för att skydda alla individers rätt till ett drägligt liv, oavsett kön, ålder eller social status i samhället?

I kraft av största parti kommer m att helt ostört av övriga nickedockor i "alliansen för Sverige" att genomföra sin högerpolitik till vägs ände.

Bara genom att sätta ett m i stället för h framför partibeteckningen ändras inte den politiska inriktningen. Ulvar i fårakläder förblir ändå ulvar.

Elof Roos

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons