Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

* Skattesänkningar ger sämre sjukförsäkring

Annons

Med sällsynt hårdförhet har regeringen infört ändrade regler i sjukförsäkringen under mandatperioden. Trots massiv kritik och varningar från en rad remissinstanser har man kört på. Cirka 80 000 personer har blivit eller kommer att bli utförsäkrade fram till 2014 på grund av att "dagarna tar slut". Andra tvingas lämna försäkringen tidigare, en del trots att de fortfarande är sjuka.

Regeringens tydliga motiv har varit att minska statens utgifter för att kunna sänka inkomstskatten. Men priset är högt, för sjuka, arbetslösa och deras familjer, men även för alla oss andra. I statistiken syns inte den ökade sjuknärvaron på arbetsplatserna som uppstår exempelvis när försäkringskassan inte godtar läkarintygen. Det är en kortsiktig politik som kommer att leda till att fler med tiden blir än sämre.

Vi rödgröna har kommit överens om en ny sjukförsäkring. Den kombinerar aktiva insatser och stöd. Vår utgångspunkt är att människor vill bli friska och återgå till arbete, men många behöver mer individanpassad hjälp för att nå dit vilket vi vill genomföra.

Jan Lindholm (MP)

riksdagsledamot

Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons