Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärpning Ludvikahem - nu är botten nådd

Annons

Vintertid har vi hyresgäster på Marnäsgatan 27 kalluft som blåser in bakom elementen, så att vi känner oss frusna och gör att blommor i fönstren fryser ihjäl.

Sommartid ska vi riktigt få gotta oss av värmen i lägenheterna, som mestadels är utan spis och badrumsfläkt, eftersom de är ur funktion. Fläktsystemet brukar gå ungefär två dagar och sedan stå still lika länge. Detta fenomen har pågått i ett par års tid, utan att det blivit någon ändring.

Men nu är botten nådd, eftersom detta förmodade urusla, gamla, underdimensionerade fläktsystem har stått still sedan förra lördagen, den 13 juli, och fortfarande står still i dag, måndagen den 22 juli. Undertecknad klarar inte mer, efter två dagars jobbig huvudvärk. Och det är med säkerhet flera med mig som mår dåligt.

Nu får det vara nog, för vi hyresgäster ska inte behöva sitta i lägenheter där temperaturen vissa dagar är 35 grader. När man vädrar kvälls- och nattetid kommer man ner till cirka 27 grader i köket, tidig morgon.

För ett par år sedan var temperaturen i köket 33 grader och då hade jag ändå både persienn och gardiner fördragna.

Nu finns det ju många äldre som inte tål värme och mår väldigt dåligt av den. Var ska dessa ta vägen? Man kan ju inte sitta på balkongen för jämnan. Man sover dåligt nattetid, eftersom man vaknar av svettningar.

Spisfläkten droppar av fett och kaklet rinner av fukt. Det är skandal.

Jag var inne på Ludvikahems kontor i torsdags, 18 juli, vid lunchtid för att fläktarna stod still. Då fick jag till svar av den dam jag talade med att hon skulle ringa till någon ansvarig och meddela detta direkt efter lunch. Det kan man lugnt säga var en långlunch och på den vägen är det.

Men hyresgästernas väntan på ett fungerande fläktsystem blir nog lång och svår eftersom jag i lördagens NLT kunde läsa att Ludvikahem under lediga platser, sökte en maskinist/reparatör "snarast".

Med tanke på den höga hyra vi betalar i Marnäs, finns det gränser för vad vi måste acceptera inom området.

BESVIKEN HYRESGÄST

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons