Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärpning!

Annons

Gällande artikeln i FK den 13 maj om att stavhopperskan Kirsten Belin från Borlänge blivit utsedd till näst sexigast i Sverige av "herrtidningen" Café.

Jag blir förbannad, men långt ifrån förvånad, över den kvinnosyn som förmedlas i och med artikeln. Att den publiceras i en seriös morgontidning som Falu Kuriren, förvånar mig däremot.

Det är en skam att kvinnor inom sporten inte tas på allvar, för jag anser att de inte gör det när artiklar som den nämnda publiceras. Jag undrar om det överhuvudtaget är intressant med de sportprestationer kvinnor åstadkommer eller om "damsport" uppmärksammas för att männen ska ha något att titta på?

Att kvinnor objektifieras och reduceras till kroppar, tillgängliga för män och deras fantasier, är inget nytt under solen. Det är tragiskt att det för det mesta endast är denna bild av kvinnor som förmedlas, och för en något mer insatt person är det inte svårt att undgå att se sambandet mellan den förvridna syn kvinnor och unga tjejer har på sina kroppar och den som förekommer i massmedia.

Ska vi kvinnor någonsin bli jämlika männen och våra prestationer (på alla områden) få samma betydelse och uppmärksamhet som de, går det inte att förmedla en kvinnosyn vilken bygger på att kvinnors kroppar objektifieras och sexualiseras. Jag hoppas att Ni på Falu Kuriren tänker till innan Ni publicerar en liknande artikel igen.

JENNIE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons