Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skålö skolas fina barn

Annons

I vårt alltmer sönderfallande samhälle finns Skålö byskola. Ett rödmålat hus, med vita knutar, beläget mellan Arsnikstjärn och skogen.

Skålö skola är unik på många sätt.

Främst genom de genomfina barnen som går där.

Jag har under snart fem år lärt känna många av dem i mitt arbete som skolbusschaufför. Flera från tiden med tappade tänder till fyran-femman som de nu går i. Helt underbara barn som jag önskar att ni politiker, som talar så ivrigt om nedläggning av skolan, skulle ha lärt känna.

Om ni verkligen hade gjort det skulle ni aldrig kommit på tanken att beröva dem deras fina skola. Då skulle ni i stället säkert funnit vägar att bevara den.

Barnen är hjälpsamma, de är artiga, uppmärksamma på andras behov, vänliga, snälla. Aldrig att någon av dem skulle komma på tanken att i min skolbuss skräpa ner eller slänga något efter sig. Jag lovar att de har mycket att lära oss som förundrade finns i deras närhet.

Påstå inte att 15 miljoner kronor minus kommer som en blixt från en klar himmel. Sådant går inte ungarna i Skålö på. De kan nämligen i motsats till er räkna och de vet vad livskvalitet är.

OVE ARONSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons