Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skaffa ordentliga vapen

Annons

Statskupp i Palestina, och nu jublar medierna i väst när den första riktigt folkligt valda palestinska regeringen mals ned av USA- och Israelsponsrade paramilitärer. "Hotet" från den palestinska demokratin är avvärjt, och de gamla skurkarna, kollaboratörerna och mutkolvarna, är tillbaka. Men bara för en tid tills de i sin tur kommer att förpassas till en skuggtillvaro som "icke trovärdiga" förhandlingspartners i någon uppgörelse.

Under tiden fortsätter det sionistiska projektet - från världskongressen 1897, över Balfourdeklarationens "nationalhem för judar" i Palestina 1917, delningen av Palestina 1947 och ockupationen av Gaza och Västbanken 1967 - att förverkligas. Nu erövras de sista områdena genom landkonfiskering, bosättningar och murar. Till palestinierna är budskapet från oss i väst glasklart: Glöm demokrati! Det betyder isolering och umbäranden.

Glöm fredlig samexistens mellan två folk i två jämlika stater! Förbered er på förintelse och fördrivning, en evig diaspora. Eller skaffa er äntligen ordentliga vapen för en kamp på liv och död, där bara den ene kan vinna!

Gunnar Olofsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons