Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska vårdpersonal tåla hur mycket som helst?

Annons

Jag har haft min mor på två olika servicehus i Falun, Britsarvsgården och nu senast på Kardmakaren. Jag har sett på nära håll hur förhållandena är. Man kan inte tro att det är sant hur personalen behandlas.

Den totala personalstyrkan på Kardmakaren utgörs av cirka 18 personer. För närvarande har fyra personer ordinarie tjänster och resten är extra personal. Denna extra personal bollas hit och dit. Det borde i rimlighetens namn vara precis tvärt om, det vill säga. 14-15 ordinarie och 3-4 extra personal.

Är det någon som är förvånad att sjukfrånvaron är stor och att sjukskrivningarna ökar lavinartat under dessa arbetsförhållanden. Jag är det inte! Det är horribelt hur personalen behandlas av politiker. Hur tror ni att detta kan leda till god omvårdnad? Nej, jag säger fy skäms!

Det talas om utbildning och bättre vård. Hur tror ni det ska fungera när personalen inte känner trygghet på sin arbetsplats. Som personal vet man inte om man blir kvar nästa månad. Det blir heller inte samma engagemang gentemot de boende när personalen känner sig otrygg. Att kunna sköta om gamla är en stor konst och det behövs människokännedom i stora mått. Det är ingenting man lär sig på någon månad. I stort sett varje dag dyker det upp ett nytt ansikte för den boende. Vill vi själva ha det så när vi blir gamla?

Vi har helt borgerligt styre i Falun de senaste fyra åren, men ni har inte visat något av det ni talar om, nämligen bättre sjukvård och bättre äldreomsorg.

BESVIKEN HJÖRDIS BACKSTRÖM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons