Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukvård går före kultur

Annons

Svar till Urban Waldenström:

Urban Waldenström har den 27 juni ett debattinlägg med rubriken: "Klokt av landstinget att stödja kulturen".

Så tycker han. Inte jag!

Om vi först tar det där med ett "attraktivt län" och det positiva och värdet av att det finns ett rikt kulturliv, föreningsliv med mera. Om detta kan jag bara hålla med.

Men en sak skiljer oss åt. Waldenström förknippar allt detta med pengar och stöd från det offentliga. Jag vill påstå - eftersom jag själv arbetat ideellt hela mitt liv - att det inte alls finns något likhetstecken mellan ett rikt och bra föreningsliv och hur mycket pengar som Landstinget Dalarna kastar in.

Dagen före Waldenströms debatt träffade jag en läkarkollega till Waldenström. Han sa att skattehöjningen i Falun/Dalarna (bland annat genom landstingets skattehöjning på rekordhöga 80 öre) är hämmande för en bra rekrytering av läkare.

För en vecka sedan träffade jag en ung polisaspirant som hade samma inställning: "Jag väljer en annan ort då jag skall ha en fast tjänst. Skatten är för hög i Dalarna..."

Egentligen är min linje mycket rak: Sjukvården prioriteras.

Nu ska vårdcentraler och tandvårdskliniker stängas, rehabiliteringsavdelningar dras in, distriktssköterskor försvinner, mödravård hotas med mera.

Det där gör att jag kommer att fortsätta min linje att de pengar folk betalar in i landstingsskatt skall gå till sjukvården.

ROLF GUNNARSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons