Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

* Sjukförsäkring med absurda följder

Annons

Att landstinget tvingas säga upp några långtidssjukskrivna med cancersjukdom kritiseras av M "det inte har stöd i regelverket". M säger också att svårt cancersjuka ska vara sjukskrivna. Då har väl försäkringskassan tagit fel beslut?

Att någon i ett bristyrke (läkare) inte ska kunna fortsätta arbeta 75 procent med varaktig sjukersättning på 25 procent efter stroke känns absurt. Det är inte samhällsekonomiskt försvarbart att han skulle arbeta på Samhall istället. Reglerna måste ändras så att de stämmer med människors uppfattning om sunt förnuft.

Den man som nekas varaktig sjukersättning trots att försäkringskassan tidigare bedömt arbetsförmågan som noll är ett exempel på det felaktiga att ta bort tidsbegränsad sjukersättning. Men så fort oppositionen kritiserar detta kommer alliansen dragande med hur fel det var tidigare, och påstår till och med att oppositionen vill gå tillbaka till det förra systemet. Man "glömmer" att kostnaderna för sjukförsäkringen minskade redan 2003 med S-regeringen.

Rösta bort reglerna den 19 september!

Ingegerd Wahl

legitimerad läkare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons