Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självbestämmande för att skydda vad?

Annons

Folkomröstningar har nästan alltid givit tokiga resultat och enligt rapporterna är nej-sidan i klar majoritet för valet om EMU. Det är knappast förvånande med den okunnighet som råder i politiska frågor.

Nej-anhängarnas huvudargument är att vi ska behålla vår självbestämmanderätt. Men vad ska bestämmanderätten användas till?

Ska vi skydda vår dåliga ekonomi som LO och regeringen har förstört så vi inte ens har råd att vara sjuka? Ska vi skydda vår felaktiga arbetsmarknadsstruktur som gör att vi är sjukare än andra folk? Ska vi skydda den politiska okunnigheten som inte kan skapa en fungerande regering?

Ska vi skydda vårt kulturella armod som ungdomarna har fått förstöra så att vi bara har Robert Wells, Carola och Tommy Körberg kvar som fungerande artister och kulturaktiviteter inom landet?

Ska vi skydda vårt skolväsende som inte fungerar varken inom grundskolan eller på högstadierna, utan det pågår en intellektuell utarmning inom skolväsendet? Är det rättsväsendet som inte har fungerat på årtionden, för att vi inte vill och har råd att ha poliser, åklagare och fängelser nog för att lagföra, döma och förvara svåra brottslingar, som får gå fria eller ostraffade ute bland allmänheten och mörda,

stjäla och våldföra sig på folket?

Är det vår industri som ägs av utlandet som vi ska bestämma över?

Ska vi återställa våra forskningsresurser som flyttar utomlands av brist på pengar? Är det den omskrutna neutraliteten som inte var någon neutralitet vi ska värna?

Kommunalarbetarstrejken visar den nationalekonomiska orimligheten att arbetsmarknadens parter ska bestämma löne- och prisnivån istället för regering och riksdag!

Listan på exempel på missförhållanden kan göras hur lång som helst. Är det rätten att göra misstag som vi ska värna om?

ARNE JANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons