Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sifodemokrati, varg och vägglöss

Annons

Svar till: K R Hermansson

H:s demokratiska uttolkningar stöder sig på intervjuer gjorda av ett frågeinstitut, där det visade sig att 51 procent av innevånarna i trakter av varg var positivt inställda till jakt på dem. Bara 51 procent?

Nog borde jaktsympatisörerna ha varit åtskilligt fler med tanke den indoktrinering med hets- och skrämselaktioner i de trakter där vargar förkommer. Att procenttalet inte blev högre är ett tecken på att folk även där är i stånd att behålla sitt förnuft.

Angående förhållandet mellan stockholmare och innevånare i landet i övrigt har jag över huvud taget inte tagit ståndpunkt, helt enkelt därför att dessa stockholmare inte stiftar våra lagar. Det gör våra demokratiskt valda riksdagmän, vars hemvist till allra största delen är knutet till övriga landet. En lämplig uppgift för H. vore kanske att förhöra sig med dem, hur de röstade, när frågan var uppe i riksdagen.

En sifo-undersökning duger gott för honom och hans hemsnickrade demokrati.

Vägglössen så. Det känns faktiskt förnedrande att på nytt nödgas beröra detta bedrövliga argument, men det är inte jag som satt debattnivån. Likväl måste jag ändå få be om att bli rätt citerad. Jag säger inte att "vägglössen finns i våra hem". Jag har sagt att "vägglössen kan finnas i våra hus". Jag kan försäkra H. att upplevelsen av vägglöss inte hörde till de angenämaste. Varg kommer jag aldrig att ha något ont av.

KNUT OTTOSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons