Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Serverings- tält, inte öltält

Annons

Svar till "Ytterforward", FK 27 augusti

Att komma med pekpinnar gentemot andra är på insändarsidor är en demokratisk rättighet i vårt land, men tyvärr finns det ingen skyldighet att stå för vad man tycker genom att skriva under med sin namn, vilket är synd.

Leksands IF har ansökt om utökad försäljning av alkohol under matcher, javisst, och moralen i att sälja alkohol under idrottsevenemang kan man diskutera i evighet.

Det du så behändigt glömde att nämna var att tillståndet gäller ett serveringstält. Inte ett öltält, vilket det är en väsentlig skillnad emellan och den stavas Mat. Alltså för att prata klartext: i ett serveringstält serveras först och främst mat och som dryck finns alkoholen med. I ett öltält finns bara dryck som man köper efter leg-kontroll och dricker ur på plats i tältet.

För att komma in på Lifs nuvarande restaurang krävs ett speciellt kort och bord bokas i god tid innan match, så att något okontrollerat råsupande i ishallen är det inte tal om. Att ett tält ska användas som förlängning av restaurangen när den är fullbelagd torde stå klart för alla, så varför används den felaktiga benämningen öltält så ofta?

Rebecca Karlsson, Leksandspartiet

PS. Besökte Solvalla och elitloppet för några år sedan, 30 000 besökare, ett flertal öltält samt ett litet antal poliser som hade en mycket lugn helg. DS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons