Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ser inte helheten

Annons

Läser ofta insändarspalterna, och slås av att många tycks ha sin grund i en och samma problematik, nämligen den att vi människor ofta ser saker och ting ur en begränsat personligt perspektiv, snarare än ur ett helhetsperspektiv.

Och anledningen till detta är egentligen mycket enkel. Det beror på att vi som människor har ett ego, och detta ego förmår inte se till helheten, och vårt gemensamma bästa, utan förmår bara att se ur snävt personliga aspekter. Det är därför som människor kommer att stå mot människor. Det är därför det tycks finnas meningsmotståndare och till och med fiender, andra människor som ser ur andra perspektiv. Men vem tar då ansvar för helheten?

Svaret är, att skulle vi söka djupt inom oss skulle vi finna ett "jag" som inte är egot, utan ett mycket större jag, ett mycket mer kraftfullt jag, ett mycket mer allomfattande. Och jag menar att det bara, jag säger bara, är om vi börjar identifiera oss med detta större jag som vi kan finna lösningar på både personliga och globala problem. För egot har inga lösningar då egot i stället är en del av problemet.

Agaton Pax

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons