Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schyman behövsi fredsarbetet

Annons

Gudrun Schyman har fått sparken med buller och bång därför att hon yrkade alltför stora skatteavdrag. Hur många har inte det?

Hon och jag har inte så mycket gemensamt när det gäller politiken, utom i en viktig fråga, nämligen freden. Gudrun kritiserade regeringen för flathet gentemot USA i Irak-krisen. Det tog bara en vecka innan nyheten med skatteavdragen kom.

Visst är det fel att yrka alltför stora skatteavdrag, men jag anser ändå att Schymans felsteg var för små för att mynna ut i denna "bannlysning".

Göran Persson flyger runt alldeles gratis i försvarets flygplan och det går tydligen bra. Precis samma sak gjorde Tysklands tidigare försvarsminister. Efter avslöjandet fick han omedelbart sparken av Gerhard Schröder. Tänk om Gerhard Schröder kunde sparka Göran Persson.

Att värna freden är det viktigaste av allt. Jag tackar Chirac, Schröder, påven och till och med den svenska kyrkan för deras kamp mot kriget.

Starka kvinnor växer inte på träd. Vi måste ta bättre vara på de som finns. Gudrun Schyman kunde ha varit en utmärkt fredskämpe tillsammans med Chirac.

"Kunde ha varit", skriver undertecknad, men förhoppningsvis har jag fel. Kanske kan Gudrun Schyman komma tillbaka just i denna fråga. Ingen skulle vara gladare än jag.

BIRGER HANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons