Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schack men inte matt

Annons

Landstinget Dalarnas ekonomi är usel. Och folk tvingas stå i årslånga köer för att få vård. Det är i detta läge som många politiker ger massor av pengar till sådant som inte har det minsta med sjukvård att göra. Jag har gått till val på en linje att landstinget endast ska syssla med sjukvård och den linjen fortsätter jag på. Många personliga kryss i valet i höstas stärker mig att den linjen är den rätta.

Ta bara stödet till de politiska partierna. 6,6 miljoner kronor i direkt stöd, cirka 2 miljoner kronor i så kallat utbildningsbidrag dessutom och totalt kostar politikerna cirka 20 miljoner per år. Den summan kan halveras - utan att vården försämras.

Landstinget satsar 1,3 miljoner på konstnärlig utsmyckning. I dessa knappa tider ökar man stödet från 800 000 kronor i fjol. Ung Vänster fick i fjol 75 000 kronor. Nu föreslås att Ung Vänster ska få 150 000 kronor. Annat som får en att tappa hakan: 20 000 kronor till IK Brage för en julkonsert. Pengar föreslås också till schackförbund, ornitologer, fältbiologer och naturskyddsförening.

Landstinget behöver varenda krona till sjukvården. Nu stänger man bland annat rehabiliteringen i Svärdsjö. Det finns inga pengar, säger vissa politiker. Vilket struntprat! Det handlar bara om att använda folks skattepengar på ett vettigt sätt.

Sjukvården behöver pengarna.

ROLF GUNNARSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons