Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt p för arbetskraftsinvandring

Annons

Västerbergslagens byggnadsarbetarkår är skingrad för vinden. Vi finns i Stockholm, Norge, Island och andra länder. Jag vet att det är svårt att samla stora skaror byggnadsarbetare till fackliga möten, men nu är det viktigare än någonsin att vi går på fackliga möten. Vi har nämligen en mycket viktig fråga att ta ställning till och det är nästa års östutvidgning av EU.

Vi måste med det snaraste få upp denna fråga på dagordningen och vi måste få Byggnads ledning och vår regering med oss på att få övergångsregler och stopp på en okontrollerad arbetskraftsinvandring från de nya EU-länderna.

Jag är säker på att vi klarar det.

Den sista juni var jag i kontakt med IG-Bau:s ordförande i Berlin, Rainer Knerler. IG Bau är motsvarigheten till Byggnads i Sverige. Rainer Knerler varnar för följderna av en okontrollerad arbetskraftsinvandring. Jag vet att många byggnadsarbetare i Ludvika och Smedjebacken kanske inte är lika avoga till arbetskraftsinvandring som jag och Rainer, men som inte heller vill ha en helt okontrollerad arbetskraftsinvandring.

Skulle Rainer Knerler och jag få bestämma skulle inte en enda öststatare få komma till Tyskland och Sverige och arbeta.

Tänk om vi kunde få tillbaka de arbetsvillkor vi hade i slutet av 1980-talet när BPA i Ludvika fanns kvar. Jag vill ha i gång byggverksamheten i Dalarna igen och jag vill att Västerbergslagens byggarbetarkår återuppstår och får fasta jobb på hemmaplan. Mina drömmar om en bättre framtid skulle gå i kras om vi säger ja och amen till arbetskraftsinvandring från öst.

BIRGER HANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons