Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på Lyviksberget (del 2)

Annons

När nu riksvägsbygget tycks skjutas framåt i tiden, bör kommunen satsa på att sträckan förbi Lyviksberget rycks loss och byggs snarast. Den bör gå att ansluta till befintlig väg vid Lorensbergatjärn, samt att den besvärliga trafiksituationen vid MM åtgärdas, bäst då förflyttning av verksamheten till Lyviksberget.

För mig har en sådan etapplösning hägrat länge, men den måste naturligtvis utredas tekniskt, ekonomiskt och miljömässigt. En sådan utredning måste, tror jag, kommunen stå för.

Anläggningskostnaderna bör kunna upplånas i ett avtal med vägverket om återbetalning. Bara det faktum att kommunen visar handlingskraft kan leda till att vägverket har hela vägprojektets tidsplan på allvar.

Var och en som känner mig förstår nog att det också är vad jag personligen tror på. Redan min tidigare planerande roll i vägprojektet talar för det.

Nu är det emellertid viktigt att näringslivet åter börjar investera i Ludvika. Vad jag förväntar mig är att även opinionen mot riksvägen har samma inställning i den frågan.

Nyckeln heter Lyviksberget. Jag vill peka på möjligheten för den som så vill att godkänna mitt här lagda förslag, men ändå fortsätta att verka för att riksvägen i övrigt får vara kvar där den ligger, eller i en helt annan sträckning.

Helst det förra, för vi bör vara rädda om de stora vida skogarna, just därför att de är stora och har massor av liv. De kan även när vi vill, ge oss människor en heldag av avstressning och själsro.

HANS BERGLUND

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons