Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på Lyviksberget (del 1)

Annons

Det har stått att läsa i tidningen att den första etableringen på Lyviksberget möjligen blir av. I så fall är det bara jobbat av kommunen, så länge som vägfrågan stått och stampat.

Faktum är att näringslivet är allergiskt mot all osäkerhet, och det gäller även osäkerhet om den geografiska omgivningen och infrastrukturen. Det må sedan gälla affärslivet eller företag med begränsad kundtrafik,

Det har också stått att läsa om stigande intresse för nyetablering i staden. Jag tänker då på Matmagasinet och COOP/Konsum. Jag bortser från att COOP sagt sig vilja ligga i Marnäs och att MM sagt sig vilja fördubbla ytan på plats.

Det vi kan vi mer ta som ett uttryck för att Lyviksberget inte lockar för närvarande, på grund av osäkerheten med riksvägsbygget.

Så har vi miljöfaran med bensinstationerna mitt i stan. Det kan vara ett gemensamt intresse för kommunen och i varje fall få några av dem att byta fot, nämligen till Lyviksberget.

Flera har minst sagt trånga tomter där de är. I detaljplanen finns också i bästa utsiktsläge avsatta byggrätter för restaurang, fika, turistinformation, hantverksförsäljning med mera. Kommer A kommer B!

HANS BERGLUND

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons