Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saras svarar s-politiker

Annons

Socialdemokraterna visar nu en stor rädsla för att förlora makten i Landstinget Dalarna. För att försöka att återfå de förlorade väljarna väljer man att attackera mig och den politik som jag och moderaterna vill föra.

Jag har under min tid som landstingspolitiker kämpat för att såväl befolkningen i Leksand som övriga Dalarna ska få bästa möjliga vård. I den kampen ligger ett försvar av nattsjukbilen samt möjligheten att själv få välja läkare och vårdgivare.

Jag har tillsammans med övriga moderater i hälso- och sjukvårdsstyrelsen lämnat en reservation där vi moderater klart och tydligt talar om att vi vill ha nattsjukbilen kvar. Fram till den dagen det blir så kommer jag att arbeta för detta och göra det i samma anda som vi moderater har arbetat i för att landstinget ska behålla Prio1-bilarna.

I Leksand har det funnits en "Nattsjukbil" som har varit bemannad med en sjuksköterska och en undersköterska. Dessa har utfört sjukvård i hemmet ej att förväxla med omvårdnad.

Är Nattsjukbilen ekonomiskt försvarbar? Ja! Att transportera patienter till lasaretten i Mora alternativt Falun i en ambulans till kostnaden av cirka 3 000 kronor + kostnaden för sängen på lasarettet.

Är detta förbilligande för landstinget totalt? Mitt svar är nej och det är av den anledningen som jag fortsätter min kamp för att nattsjukbilen ska få fortsätta. Inte bara av ekonomiska skäl utan för att patienterna ska få en god vård i hemmet.

När det gäller listningen till läkare så har landstingsfullmäktige klart och tydligt beslutat att patienten ska ha rätt att välja läkare. Så är inte fallet i Leksand vilket ni också erkänner i er insändare.

I Leksand har man dragit ett streck på kartan och de som bor norr om detta streck ska ha läkare x och y, medan de som bor

söder om strecket ska ha z och å. Detta är ingen valfrihet, utan ett ordentligt klavertramp i människornas valfrihet.

Genom denna handling visar ni socialdemokrater att ni inte

respekterar de demokratiskt fattade besluten i fullmäktige och jag tycker synd om tjänstemännen som har att verkställa era

påfund.

CHRISTINA SARAS M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons