Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanningen om vargen kommer i fatt lögnen!

Annons

Först vill jag tacka Carl-Erik

Nyström för hans kurage att framträda i vargfrågan.

Jag uppmanar alla inblandade, och särskilt Dalarnas jaktvårdsförbund, att framträda och sluta mörklägga och undanhålla fakta om vargens utplantering.

Nu klarnar det varför Jägareförbundet får ett årligt bidrag på ca 46 miljoner ur jaktvårdsfonden för det så kallade "allmänna uppdraget".

Innebär det att hjälpa till med utplanteringen av varg och sedan mörklägga illdådet? En dusör årligen för att hålla tyst?

Carl-Eriks studiebesök på Öster-Malma var 1984, samma år som Skogsstyrelsen importerade vargar för försäljning, enligt Jordbruksverket.

Med all sannolikhet skedde importen från Polen.

Flera importer av varg har skett som sedan utplanterats bland annat i Värmland.

Jag har en inspelad intervju med den person som var vargskötare vid Borås djurpark där sju vargar importerades från Danmark som sedan utplanterades i Värmland. Personen ifråga erkänner att han fått ljuga både hit och dit efter utplanteringen.

Efter erkännandet såg han mycket lättad ut. Tänk dig att vara tvungen ljuga i 23 år!

Kostnaderna mörklägges av åtta inblandade parter då de ej önskar redovisa kostnaden för skattebetalarna. Bara lekstugan Grimsö kostar 1,5 miljoner per vecka!

Alla jägare bör ompröva om de ska tillhöra Jägareförbundet. Först efter massutträde kan vi påverka förbundet, inga medlemmar inget förbund.

"Det finns bättre organisationer"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons