Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänk hastigheten vid korsningar i Insjön

Annons

Härom kvällen lyssnade jag på en intressant och väldigt upplysande informationsstund anordnad av Vägverket angående den nya trafikplatsen i Insjön.

Denna trafikplats verkar vara väl genomtänkt på alla sätt och vis, men starten av detta projekt var ganska oviss, eftersom alla markägare ska säga sitt och eventuellt överklaga de olika beslut som fattas. Det är ju helt i sin ordning, men tidigast om två år ska detta omfattande och tidskrävande arbete påbörjas.

Vad som ska göras under dessa två år med de två mest trafikfarliga korsningar (Insjöstegen och Clas Ohlson) det framgick inte, och eftersom det verkar väldigt angeläget att få denna trafikplats färdigställd på grund av dessa korsningar så tycker jag att vi ska inrikta oss på att få en hastighetssänkning, helst från Shell i söder och Insjöbron i norr.

Om en bilist eller framför allt en långtradare, försöker korsa eller köra ut på vägen från Insjöstegen är det nästan omöjligt, eftersom det är begränsat till 70 km i timmen. De flesta trafikanter kör fortare än tillåten hastighet. Om man införde hastighetsbegränsning till 50 km skulle många risker elimineras - den verkliga hastigheten torde då ligga runt 60-70...

Jag framförde detta till två av föreläsarna och de sa att det verkade vara en bra tillfällig lösning, men det var inte Vägverket som beslutade detta, utan länsstyrelsen, så då undrar jag om inte länsstyrelsen kan fixa detta, för oss i Insjön och framför allt för trafiksäkerhetens skull...

ANDERS ÖHMAN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons