Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sängplatser, inte flygplatser

Annons

Vid det senaste sammanträdet med landstingsstyrelsen beslöt samtliga partier utom moderaterna att Landstinget Dalarna ska ge Dala Airport pengar. Vi moderater sade nej och reserverade oss mot beslutet att ge ett ägartillskott på 1 164 795 kronor.

Det ägartillskott som styrelsens majoritet beslutat om, är enligt vår mening ett stort risktagande och vi ser inga möjligheter att Landstinget Dalarna, med stora årliga driftsunderskott och med över 20 000 personer i kö för att få vård, kan prioritera skattepengar till Dala Airport.

Redan före detta löfte och nya åtagandet som nu görs, finns stora ekonomiska problem i Dala Airport och underskott kommer att finnas även under de kommande åren.

Mycket talar därför för att ägarna, det vill säga landstinget, Borlänge kommun och Falu kommun, måste in med nya ägartillskott/ skattesubventioner.

Vi försökte också göra de andra politikerna uppmärksamma på vad som stod i de ägardirektiv som presenterats i styrelsen för Dala Airport, 2001-05-17.

Där står, "att verksamheten inte kan påräkna aktieägartillskott".

I en moderat motion för en tid sedan föreslog vi att en försäljning ska ske av de aktier som Landstinget Dalarna har i dag. Vi tycker nu att denna fråga åter är aktuell, i och med de stora underskott som redovisas från Dala Airports sida.

Landstingets skattepengar ska användas till sjukvård.

JAN WIKLUND

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons