Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samres, tillgång eller katastrof?

/
  • De minskade kostnaderna på grund av samordningen får inte gå ut över kvalitén i sådan omfattning att vissa personer inte vågar resa med den särskilda kollektivtrafiken, anser Per Pettersson (C).

Annons

Jag har vid ett flertal tillfällen fått lyssna till handikapporganisationernas, och särskilt synskadades, kritik mot den service och det bemötande som man får från den sedan 2007 av Dalatrafik upphandlade beställningscentralen Samres. Denna har till uppgift att samordna den särskilda kollektivtrafiken i länet; färdtjänst och sjukresor bland annat.

Region Dalarna föreslår en förlängning av avtalet med Samres som går ut 2011-12-31.

Under en debatt anordnad av Synskadades Riksförbund, riktades massiv kritik mot Samres. Exemplen var många om långa väntetider och långa omvägar i resandet. Med nästan tårar i ögonen vädjade medlemmarna i Synskadades Riksförbund till oss politiker att avtalet med Samres inte skulle förlängas.

Dalatrafik och Region Dalarna har fortfarande några månader på sig att fundera innan man eventuellt förlänger avtalet med Samres. Inblandade parter bör därför i en dialog försöka lösa de problem som finns. Går inte detta bör inte avtalet förlängas utan andra lösningar måste till.

Per Pettersson (C)

kandidat till

Landstinget Dalarna

Bjursås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons