Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samråd om sopor?

Annons

En av kommmunens nämnder har i en annons vänligen inbjudit intresserade Falubor till tidigt samråd på restaurang Kullen. Man värdesätter nämligen att få ta del av allmänhetens synpunkter innan en detaljplan upprättas.

Men så sker inte alltid. Från en av Faluns förvaltningar har jag förärats ett avtal, där jag i egenskap av kund hotas med anmärkningar, straffavgifter och något som liknar husrannsakning om jag inte sätter x i rätt ruta.

Man har låtit förstå att åtgärderna är lagligt förankrade och att man har jurister till sitt förfogande.

Det har inte jag.

Här ett förslag från en juridiskt oskolad gräsrot.

Avtalsförslag till hantering av hushållsavfall: Jag hanterar mitt avfall enligt renhållningslagens allmänna aktsamhetsregel; 3§,1:a stycket.

Jag accepterar under inga förhållanden att någon undersöker mitt avfall. Misstänker eller upptäcker jag att så skett överlämnas ärendet, efter anmärkning, till KO eller annan lämplig instans.

Om tömning av utställt sopkärl inte skett, ska tömning i fortsättningen, efter anmärkning, utföras åtta gånger utan kostnad.

Jag betalar solidariskt enligt en för samtliga hushåll i kommunen gemensam taxa. Jag ställer ut sopkärlet för tömning enligt sopkalendern. Jag lägger inget farligt avfall med hushållsavfallet. Jag lägger inget metallskrot eller glas i kompostpåsen eller i röda påsen.

FÖRANKRAD I VERKLIGHETEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons