Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete för framsteg

Annons

Det typiskt svenska idealet har varit samarbete mellan olika grupper i samhället. Samarbete för att skapa ett bättre samhälle för alla att leva i.

Den svenska fackföreningsrörelsen har alltid bejakat förändringar, eftersom den insett att detta är den enda möjliga vägen att gå, för att skapa bättre villkor för sina medlemmar. Vi står nu inför en större förändring. Vi ska bestämma oss för, om vi ska införa den europeiska valutan, euron, i Sverige.

För fackföreningsrörelsen borde detta vara en hjärtesak att bejaka, då den fortsatta utvecklingen av de svenska företagen är beroende av att vi kan samarbeta bra med alla länder och speciellt med de europeiska. Största delen av vår export går till euro-länder.

Om vi väljer att ställa oss utanför det europeiska samarbetet kommer utanförskapet att innebära att vi förlorar det inflytande vi har i dag. Tro inte att ett nej den 14 september innebär att allt blir som förut. Det blir en negativ förändring, då ingen kommer att ta våra synpunkter på allvar. Vi vill ju inte vara med och ta ansvar för det nya Europa som håller på att växa fram. För fortsatta framsteg, rösta ja till euron den 14 september.

KURT FREDRIKSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons