Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete är viktigast

Annons

Både partivänner och motståndare i valet har visat en viss förundran över att jag valt att tala om samarbete.

- Du måste profilera dig hårt för att vinna röster, säger de.

Och visst skulle jag kunna gå ut och profilera mig hårt. Utropa mig själv som kommunalrådskandidat, ställa mig bakom krav i folkpartiets program som valfrihet inom barnomsorgen, förbättrat stöd till anhöriga som vårdar sjuka, inrättandet av en äldreombudsman, ökat stöd till brottsofferjouren, byggandet av ytterligare ungdomsgårdar både i centrum och i bostadsområden, mera alternativa driftsformer och bättre service i glesbygden.

Men jag tycker faktiskt det är viktigare att trycka på samarbete än motsättningar. Visst vill jag att vi ska fortsätta att ha ett borgerligt styre i Falun. Och visst skulle jag vara redo att ta mitt ansvar om folkpartiet fick så många röster att vi blev berättigade till en kommunalrådspost.

Jag har lärt mig av den period vi redan suttit med i kommunens ledning, att det går att komma till samförstånd i de flesta frågor.

Det har varit ytterst få gånger det blivit riktigt stora motsättningar mellan de styrande sex partierna. Men naturligtvis menar jag inte med samarbete att olika partier ska utplåna sina profiler. Och naturligtvis får en kommunledning inte vara handlingsförlamad.

I många fall måste därför också viktiga beslut tas med majoritetsbeslut även inom blocken.

Därför är det inte oviktigt hur man röstar. Stöttar man ett partis åsikter, är möjligheterna för det partiet att få gensvar för åsikterna större ju flera mandat partiet får.

LARS-ERIK MÅG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons