Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sälj inte ut välfärden

Annons

Moderaterna i Smedjebacken har inbjudit till ett valmöte där Bo Jönsson, m, ska berätta om de "lyckade förändringarna i Falu kommun".

Vad moderaterna inte kommer att berätta om är hur 20 personer blev uppsagda under stora protester och om hur lastbilar såldes ut till privata åkerier (troligen i strid mot gällande upphandlingsregler).

Moderaterna berättar istället om hur det i början blev 25 procent billigare, men glömmer garanterat att berätta om de privata entreprenörer som nu höjt priserna så mycket att man troligen måste ta bort viss verksamhet helt och hållet.

Detta till priset av ogjorda jobb på grund av konkurser samt frustration och osäkerhet hos kommunens egen personal.

Detta är vad moderaterna i Falun, Smedjebacken och på andra orter kallar för lyckade förändringar. Deras slutsats är tydlig; marknadsekonomi, utförsäljning och kapitalism är viktigare än en fungerande kommunal verksamhet.

Skiljelinjen mellan höger och vänster ligger i att individens behov sätts i centrum för oss socialdemokrater, medan marknaden och konkurrens överordnas allt i moderaternas politik.

Vi socialdemokrater kommer aldrig att acceptera att kommunens pengar missbrukas bara för att högern vill leka affär.

Exemplen från Falun talar sitt tydliga språk. Privatiseringar är varken billigare eller bättre än när verksamheten bedrivs av kommunen med insyn och demokratisk kontroll.

Privatiseringar är finemang när moderaterna får berätta om dess förträfflighet, utan att bli motsagda.

Låt inte de borgerliga partierna stycka sönder och sälja ut vår generella välfärd, vare sig i Smedjebacken, Falun eller i övriga delar av landet. Lägg din röst på socialdemokraterna den 15 september.

Fredrik Rönning, s, Smedjebacken

JOHNNY GAHNSHAG, S, FALUN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons