Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

* Saknar förtroende för sjukvårdsledningen

Annons

Vår familj har tappat förtroendet för hur sjukvården är organiserad i vårt landsting. Orsaken är det som hände vår mamma.

I slutet av 2008 fick hon vissa sjukdomssymptom. Hon besökte sin vårdcentral och hennes läkare gav remisser till fortsatta undersökningar för att fastställa diagnos. Efter två månader frågade vi läkaren om medicineringarna gjorde att sjukdomen skulle kunna självläka. Svaret var nej.

På vår följdfråga varför man inte gjorde en genomgående undersökning på det stora sjukhuset med alla resurser fick vi svaret från vårdcentralläkaren att det skulle gå till på det här sättet. Först efter fem månader då stafettläkare tagit hand om undersökningarna kunde slutlig diagnos fastställas. Fyra månader senare avled mamma. Ett år tidigare hade hon varit hur frisk som helst.

Ett år efter hennes bortgång reflekterar vi över är bristen på kompetenta läkare. Vissa specialavdelningar saknar egna läkare och är helt beroende av stafettläkare. Hon fick under sina nio läkarkontakter träffa åtta olika läkare.

En sörjande familj

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons