Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sågmyra bibliotek ett sparobjekt

Annons

Kulturnämnden i Falun ska spara pengar, och man har beslutat att Sågmyra bibliotek är ett lämpligt sparobjekt, och det ska därför läggas ner. Som gammal och flitig bibliotekskund blir man både ledsen och arg. Är vi så kostnadskrävande? Har all verksamhet i Falu bibliotek synats i sömmarna?

Vi hör visserligen till kommunens utmarker, men just därför är det extra viktigt att ha tillgång till ett bibliotek. Här finns en trivsam och lämplig lokal, en duktig och engagerad personal som förutom bokutlåning ordnar utställningar och aktiviteter tillsammans med ortsbor. Skolans elevantal ökar stadigt. Eleverna besöker biblioteket i grupp och enskilt, därav ökad utlåning. Här går inte folk på biblioteket enbart för att läsa tidningen, som många gör på stadsbiblioteket i Falun. Här i Sågmyra lånar man böcker.

Att Lundgren föreslår att låntagarna ordnar en lokal och själva driver biblioteket i egen regi är så dumt så man häpnar. Det kunde gå för 100 år sedan, med lika antal böcker, det går inte numera varken i Sågmyra eller i Falun. Vi ser fram emot ett möte i höst där ansvariga politiker deltar.

HELGA BACK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons