Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S röstade nej till flera poliser

Annons

Svar till Inga-Britt Kronnäs-Samils, 23 augusti

Inga-Britt Kronnäs-Samils, s, är i en insändare rent av oförskämd - mot Dalarnas poliskår!

Hon försöker i ett äkta Joe Labero-nummer få diskussionen om polisbristen till att jag skulle ha sagt att polisbristen beror på - polisen!

Bristerna och problemen inom poliskåren i Dalarna beror på att socialdemokraterna stängde polisskolan. Polisbrist uppstod. I debatter i riksdagen har jag flera gånger fått svaret: Det finns tillräckligt många poliser i Sverige! Så har det låtit.

Vi har därför 1 500 färre poliser i dag i landet jämfört med 1995. Undra då på att antalet brott som klaras upp minskat. Men det är inte poliskårens fel, det är den socialdemokratiska politiken som gjort att det blivit så här.

Men nu, in för valtider, verkar det som om socialdemokraterna låtsas vara i opposition. Detta gäller alla "grenar". Men s sitter ju i majoritet - och har ansvaret. Slutligen en fråga till socialdemokraterna:

I Stockholm har nu s ropat ut att det är dags att särbehandla Stockholm - att klara polisbristen där. S säger att det måste till ytterligare 776 poliser i Stockholm. Och s kräver alltså att detta måste bli verklighet. Om detta genomförs kommer detta - rent statistiskt sett och uträknat efter de totala polisresurserna - innebära att vi i Dalarna skulle tappa 31 polistjänster.

Det är dags för s att skaffa sig en trovärdig politik inom det här området.

Det är ju tråkigt att s i riksdagen röstat nej till ytterligare resurser till polisen.

Det glömde Inga-Britt Kronnäs att berätta då hon skrev sin insändare.

ROLF GUNNARSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons