Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

* Rut kostar 572 000 kronor per jobb

Annons

Okontrollerad arbetskraftsinvandring ger fortsatt hög arbetslöshet. I praktiken sker i dag ingen behovsprövning. Det betyder ett tryck nedåt på löner och villkor i Sverige. Men det betyder också att arbetslösheten blir fortsatt hög, vilket givetvis ökar kostnaderna för staten men är också till men för den arbetslöse.

Men det innebär också, vad man än gör i konstlade bidrag, så får de allt mindre effekt och blir allt dyrare som till exempel Rut och Rot som med utbetalningar om 10,3 miljarder som beräknas ge 18 000 jobb kostar svindlande 572 000 kronor per nytt arbete. Och ökningen fortsätter ohämmat som en följd av Borgs otroligt märkliga regler. Grundtipset är att han kommer att ändra reglerna så fort anständigheten tillåter.

Men det viktigaste är att få till regler för kontrollerad arbetskraftsinvandring annars importerar vi högre arbetslöshet, låga löner och risk för sämre arbetarskydd. Det är en missuppfattning att tro att det gäller "bara" byggarbetare utan det kommer också att gälla andra grupper.

Inge Gunnarsson

Leksand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons