Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resursslöseriet på polismyndigheten i Dalarna än en gång

Annons

Jag läste i tidningen att polismyndigheten besökt sitt kära Tällberg igen för ännu en överläggning rörande det ekonomiska läget för polisen.

Polisledningen måste besitta någon sorts dubbelmoral, för notan stannade på drygt 88 000 kronor inklusive sprit för drygt 3 000 kronor.

Det är häpnadsväckande att länspolismästaren fortfarande tillåter sådant trams. Enligt denne man besöker de denna exklusiva ort minst två gånger per år.

Kostnaden motsvarar årshyran för Svärdsjö poliskontor...

Nej, är det något kurage i länspolismästaren och tillförordnad dito skulle dessa begära avsked omedelbart, för de har ju åter bevisat med all önskvärd tydlighet att de ej klarar uppgiften.

Önskvärt vore att tillsätta en person från näringslivet med hårda nypor och polisen "skulle komma på fötter igen". För pengar fattas tydligen inte.

Som nu är fallet sitter minst ett fyrtiotal "lönekommissarier" och ritar staplar, granskar anmälan och inköper kalsonger och handskar. Något som vilken skrivflicka som helst klarar av.

Det är tydligtvis samma röra i Borlänge.

Förresten så har inte länspolismästaren redogjort i FK, vad alla 450 poliser har för sysselsättning. Återigen ett svaghetstecken.

Så till slut, klaga inte på att det inte finns pengar och poliser, en omprioritering är påkallad även i den så kallade staben.

OBSERVANT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons