Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Respektlöst och störande i biosalongen

Annons

Jag och min man har lärt oss en läxa, nämligen att inte gå på bio dagtid. Vi har länge velat se filmen "Sagan om Ringen" och gjorde lördag den 16 februari slag i saken.

Tyvärr bestämde vi oss för att gå på klockan 14.00-föreställningen vilket vi aldrig gjort förut, och aldrig kommer att göra igen!

Hela filmen igenom satt nämligen två barn i elva-tolv-årsåldern och diskuterade högt allt som hände i filmen.

Varför låter man som förälder sina barn gå ensamma på bio om man inte är säker på att de klarar av det? Nu blev det ju så att hela salongen fick lida för detta i de tre timmar som filmen varade!

Varje gång det blev otäckt i filmen, vilket det blir ganska ofta, skrattade barnen högt, och jublade saker i stil med: "Oooh, kolla, huvet flög av!" och när det blev känslosamt satt de och fnissade åt det.

Det är möjligt att man beter sig så om man ser en Disneyfilm med roliga slagsmålsscener, men inte under en drama-film som vänder sig lika mycket till vuxna som till barn och ungdomar.

Antagligen berodde det hela på att filmen var för otäck för barnen, så att de inte klarade av att hantera det, men det är ju föräldrarnas ansvar att kolla upp i förväg vad för slags film det rör sig om.

Till saken hör också att de inte blev lugnare fast flera i publiken sade till barnen, vilket jag anser vara mycket respektlöst.

Efter filmen gick vi till kassan, för att tala om för dem där hur det hade varit inne i salongen, och fick då tipset att om detta händer någon mer gång ska man genast gå och säga till personalen. De kan då varna dem som stör, och även be dem att gå ut om det krävs.

Detta hade varken jag eller min man tänkt på, man tycker ju att det borde räcka med att någon i publiken säger till dem som stör. Men nu vet vi, och ni som läser, att det är så man ska göra!

Fast hädanefter håller vi oss till att gå på bio på kvällen, då det inte är några ensamma barn där!

FRIDA OCH ROBBAN EKHOLM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons