Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Vad ska vi som aldrig tafsar göra - gå fram till främligar och be dem sluta?

Annons

Svar på debattartikeln "Jag ser min våldtäktsman kalla sig feminist i en debattartikel - och känner att någonting gått för långt" som publicerades i DT den 25/10:

Jag är så trött på att flera kvinnor nu hackar på oss snälla män som aldrig rör en kvinna för att vi inte gör något. Det är inte vårt ansvar och vad ska vi göra?

Jag tafsar inte på kvinnor och känner heller inte någon som gör det. I de miljöer jag vistats i har jag heller inte sett något sådant. Kan det bero på att miljöerna är i stort sett alkoholfria? Ska män som jag då i stället gå ut på gatorna och säga till okända att de ska sluta trakassera kvinnor?

Motsatsen till dessa tuffa, framfusiga, ofta onyktra och i bland sextrakasserande män är vi som inte är så tuffa utan blyga, oftast nyktra (jag alltid) och som inte skulle göra något mot en kvinna utan knappast vågar röra kvinnor.

Men vilken kategori är populärast bland kvinnor, vilka får flest kvinnor? Jo, det är den första kategorin män. En avigsida med den här metoo-kampanjen är att vi snälla knappast vågar stöta på en kvinna och nu får ännu svårare att våga gå fram till dem. De oblyga tror jag inte bryr sig utan fortsätter som vanligt.

Mannen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons