Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Tydlig information och billigare priser finns på SJ:s hemsida och i deras app

För att förtydliga mitt svar från förra veckan så är det alltid billigare att köpa biljett på sj.se eller i SJ:s app, skriver Annie Edwards, presskommunikatör vid SJ.

Annons

Svar till signaturen "En glad men i bland smågrinig pensionär" som den 11 maj hade en insändare i DT med rubriken "Normala företag försöker göra det lättare för kunderna att köpa deras produkter - men SJ gör det svårare": Hej glad men i bland smågrinig pensionär!

Jag beklagar att det inte klart framgick vad som gäller vid biljettköp ombord på tåget. För att förtydliga mitt svar från förra veckan så är det alltid billigare att köpa biljett på sj.se eller i SJ:s app. Då kostar resan Tällberg – Rättvik 55 kronor. Åker du med Tåg i Bergslagen finns även möjlighet att köpa biljett ombord på tåget, men till ett högre pris, vilket framgår av Tåg i Bergslagens hemsida.

På de två tåg som inte körs i systemet Tåg i Bergslagen, där man inte har möjlighet att köpa biljett ombord, kostar det lika mycket på sj.se och i SJ:s app, det vill säga 55 kronor. När du ändå är inne på hemsidan och kikar på priser, passa på att samtidigt köpa biljetten där så att du även kan utnyttja pensionärsrabatten på tio procent. Då blir det ännu billigare.

Priserna har justerats både uppåt och nedåt, men generellt har det blivit billigare att resa sedan SJ tog över efter Tågkompaniet - om man köper sina biljetter på sj.se och i SJ:s app.

Vilket tåg man kliver på framgår tydligt av såväl hemsida, som skyltar på plattformen och tåget i sig. Tåg i Bergslagens tåg är helt röda Reginatåg, medan SJ:s InterCity-tåg är svarta eller blå. Risken för att kliva på fel tåg är därmed minimal.

När det gäller prisskillnaden mellan att köpa biljett i förväg respektive ombord tar vi till oss dina synpunkter. Vi har därför redan nu uppdaterat SJ:s hemsida och TIB:s hemsida med prisexempel vid biljettköp ombord.

Bästa hälsningar,

Annie Edwards - oftast glad presskommunikatör vid SJ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons