Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Sluta sprida osanningar i hopp om förstatligande - kalhyggen är en vitamininjektion

Annons

Svar till debattartikeln "Dagens skogsbruk förskönas – är ingen viktig näring för Sverige" som publicerades i DT den 8/1:

Osakligt och vinklat som vanligt från socialiseringsförespråkarna, om skogsbruket. Det gäller för er avundsamma och okunniga, att försöka påverka den icke-skogsägande delen av befolkningen att skogsägarna är giriga kriminella som missköter och skövlar skogen. Men hur fel ni ser på oss skogsägare!

Vi är inte betydelselösa och okunniga, det är ni som endast går i skogen och önskar att den vore förstatligad, så ni slapp känna avund. Debattören skriver ingenting om den växande skogens förmåga att binda koldioxid men detta har SLU-forskare påpekat många gånger.

Sverige är lyckligt lottat vad det gäller skogsbruk och vi är cirka 300 000 skogsägare, de flesta små. Vi har en mycket generös allemansrätt och den skall vi värna.

Men vad som är problematiskt är vilseledande uppgifter om onyttan med skogsbruket, från alla forskare som vill ha ett statligt ägande, och därmed legitimitet för påhittade forskartjänster till ingen nytta för djur och växter.

Kalhyggen är en vitamininjektion.

 Liten skogsägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons