Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Prata med eleverna om att inte låta så mycket på luncherna i stället

Annons

Svar till insändaren "Varför kan inte all personal på skolan få äta med eleverna, Avesta kommun?" som publicerades i DT den 5/12:

Att äta pedagogiskt är frivilligt för personalen på de flesta skolor. Man kan inte ha det som ett krav, och där är lärare olika. En del värnar om ett eget lugn mellan lektionerna, andra tycker att det är en social investering att äta tillsammans med elever varje dag, eller några dagar i veckan. Det som är viktigt är att även personal som äter pedagogiskt i direkt samband med detta får minst 30 minuters vila. 

Att matsvinnet är högt är något som alla skolor arbetar med på olika sätt: en del kör med belöningssystem, andra kör med tavlor som visar hur mycket mat som slängs kontinuerligt. Frågan är vad som ger effekt vad gäller att få ner svinnet?

Vad gäller lugnet i en matsal så är det de vuxna som är närvarande som avgör hur hög volymen blir. Om man samtalar i klasserna med eleverna lite då och då så tror jag att man kan påverka till det bättre! Jag är mest orolig för de elever som INTE går till matsalen av sociala skäl eller dålig vana.

Jonte Bus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons