Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Personligen skulle jag tjäna på Ulf Bergs stafettförslag – men skulle patienterna det?

Artikel 41 av 49
Kirurgkrisen i Falun
Visa alla artiklar

Annons

Svar till insändaren "Ulf Berg (M) för alltid kirurgklinikens talan – om bara alla vårdområden fick samma uppmärksamhet"som publicerades i DT den 1/3:

 Jag håller helt med signaturen ”Kritisk dalabo”. Som en av Landstinget Dalarnas arbetare ”på golvet” tycker jag självklart att Ulf Bergs idé är toppen - det vill säga jag skulle under de förutsättningarna direkt säga upp min fasta tjänst och börja jobba som stafett i Landstinget Dalarna.

Det skulle för mig betyda betydligt mer ”klirr i kassan”, MEN hur blir det för våra patienter? Om en stor del av landstinget bedrivs av stafetter, hur blir då patientsäkerheten?

Berg har skrivit att stafettlösningen bara ska vara ”en tid”, men hur länge är det och vad händer om fast personal säger upp sig på grund av stafetterna? Det är märkligt är att man inte försöker hitta roten till problemet innan man kräver mer resurser då jag förstått det som att man fått flera nya tjänster som skulle lösa problemet på kirurgen i Falun. Övriga enheter arbetar ju på utan något extra.

Stafetter är en lika "smart" lösning som att inom polisen låta civila sköta utredningar med bättre löner än de utbildade poliser "ute på fältet" som är de som har det största ansvaret.

LD-anställd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Alla artiklar i
Kirurgkrisen i Falun
Annons