Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Nämn inte majbrasor och korvgrillning för "antivedspisbyråkraterna" - då vill de väl förbjuda dem också

Annons

Svar till debattartikeln "Absurt att förbjuda nyinstallation av vedspisar – och samtidigt betona vikten av höjd krisberedskap" som publicerades i DT den 16/1:

Tack för att du lyfter fram det här vedspis-skämtet! Vedspisar är ju en fantastisk uppfinning som fungerar så bra än i dag. Att införa utsläppskrav på dem är en god tanke - men som inte fungerar i verkligheten.

Hur många av vedspisarna används dagligdags och var används dem? Luften i Stockholms innerstad blir inte renare bara för att vedspisar undviks att användas i några hushåll som finns långt ute i skogen på den norrländska landsbygden.

I en vedspis eldar man torr ved som ger en effektiv förbränning. Men hur blir det med korvgrillning över en lägereld? Eller varför inte majbrasorna, där man eldar upp allt möjligt? Vi kanske inte ska nämna dessa för byråkraterna för då förbjuder de väl lägereldar och majbrasor också!

Det är inte bara i krigssituationer som strömmen kan försvinna. Kraftiga snöfall, översvämningar och annat ställer också till det vid flera tillfällen varje år!

När lampan i den smarta telefonen slocknar på grund av att batteriet är tomt, eller när TV-apparater och datorer tystnar och allt blir mörkt och kallt, då är den inte dumt att ha en vedspis.

Hoppas ni motståndare når fram till anti-vedspis-byråkraterna innan det är för sent.

Tack än en gång.

En norrländsk vedspisförespråkare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons