Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Många ensamkommande hade haft asylskäl – om det inte vore för Migrationsverkets långa handläggningstider

Annons

Svar till debattartikeln "Dyrt låta ensamkommande gå ut gymnasiet i Sverige – billigare och lagenligare att skicka dem till hemlandet i stället" som publicerades i DT den 17/5:

I en debattartikel påstår KD:s Samuel Hedström att de omdebatterade 9000 ungdomarna saknar asylskäl. Sanningen är ju den att de hade asylskäl när de kom som flyktingar men på grund av Migrationsverkets (medvetet ?) alldeles för långa handläggningstider kom att räknas som vuxna.

Det är ju så att ensamkommande under 18 år räknas som barn som ifall de skickas tillbaka kan råka ut för till exempel barnarbete, prostitution, sexuellt utnyttjande, slaveri eller att behöva arbeta som barnsoldater. Det märkliga är att debatten förs på ett sätt så att det låter som om alla dessa hemskheter tydligen upphör när dessa människor fyller 18.

Då blir dessa personer plötsligt ”vuxna män”. Men de flesta av dem som berörs är fortfarande i asylprocessen och påståendet att de var vuxna när de kom är gripet ur luften.                                                                  

Vi är ett av världens rikaste länder. Att då tala om att det blir ”för dyrt” att låta dessa ungdomar få en ärlig chans är absurt.  Absurt är också förslaget att en del av pengarna ska gå till ”en återstart i eller i närheten av hemlandet”.  Det är faktiskt människor det handlar om, inte boskap.                                                                                                                    

Då Samuel Hedström företräder ett parti som säger sig stå för kristna värderingar avslutar jag med ett bibelcitat:                             

Matteus, 25:e kapitel: ”Ty jag var hungrig och ni gav mig att äta. Jag var törstig och ni gav mig att dricka. Jag var främling och ni tog emot mig. Jag var naken och ni klädde mig. Jag var sjuk och ni besökte mig. Jag var i fängelse och ni kom till mig.

Då skall de rättfärdiga svara honom: Herre, när såg vi dig hungrig och gav dig att äta, eller törstig och gav dig att dricka? Och när såg vi dig vara främling och tog emot dig eller naken och klädde dig?

Och när såg vi dig sjuk eller i fängelse och kom till dig? Då skall konungen svara dem: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort mot mig”.

 Pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons