Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: M bryr sig mer om dieselbilägarna än om de som dör av dålig luft

Annons

Svar till debattartikeln "Regeringen riskerar landets ekonomi om de förbjuder dieselbilar från att köra i miljözoner" som publicerades i DT den 8/12 :

Nu kommer kritik från Moderaterna mot förslagen att kommunala miljözoner för personbilar (dieselbilar) införs för att åtgärda att luften i bland annat Stockholm blir så dålig att luftvårdsbestämmelserna överskrids.

Moderaterna menar att regeringen och Stockholmspolitikerna med dessa förslag gör fel, då förslagen drabbar dieselbilägarna. Det verkar viktigare för Moderaterna att värna dieselbilägarna än att förebygga att hundratals fler blir sjuka och faktiskt dör per år om den dåliga luften inte åtgärdas.

Att så kan ske är fakta. Och i vart fall verkar M inte ha något svar på om de föredrar att de sjuka ska betala priset om allt bara fortsätter som det är nu.

Ska man kritisera regeringen så ska man göra det för att man i Sverige ännu inte tvingat Volkswagen och andra i bilindustrin att åtgärda fusket i de bilar man sålt med god förtjänst i den så kallade dieselskandalen!

Tyskland, Holland och Frankrike med flera tvingade fram obligatoriska återkallanden av smutsbilarna, men inte Sverige, trots att EU tydligen har uppmanat den svenska regeringen att göra likadant. Det låter onekligen provocerande! I denna fråga verkar svenska politiker oerhört (och lika) flata, från höger till vänster!

Folke H

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons