Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Låt varje gårdsbryggeri betala en miljon om året för att finansiera vården – eller lägg ned dem

Annons

På debattsidan i DT den 9/5 jublar Moderaterna i debattartikeln "Gårdsförsäljning handlar inte om att underminera Systembolaget - utan om att låta småskaliga producenter växa" att nu äntligen kan gårdsförsäljningen av alkoholhaltiga drycker ta fart.

Enligt Moderaterna ska landsbygden bli levande och locka till sig fler företag tack vare bryggerierna. Säkert blir det livligare här och var. Fler onyktra på fester och i bilar! Många kan inte låta bli att dricka där det är olämpligt. Med tiden får vi även fler alkoholister.

Räcker det inte med alla familjetragedier, bråk vid krogar och annorstädes och fyllon vid ratten som orsakar olyckor för sig själva och andra?

Allt detta kostar pengar och lidande. Det gör till exempel att mer sjukhusvård behövs. Och detta ska finansieras med sänkta skatter! Pengar kommer att behövas i framtiden för vården.

Låt varje gårdsbryggeri betala minst en miljon per år för att finansiera vården! Pengarna kommer att behövas, var så säkra! Eller ännu bättre, skrota bryggerierna.

 Alkoholfritt tack!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons