Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Jo, vi behöver en militärbas i Falun

Därför tycker vi att det är viktigt att Falun ansöker om att bli en militärbas så fort som möjligt.
Att Falun ska vara en trygg och säker kommun är nämligen en av våra målsättningar i vårt politiska arbete, skriver Katarina Gustavsson och Rita Magnusson, Kristdemokraterna.

Annons

Denna text är en replik på denna debattartikel: Debatt: Nej, Falun behöver inte en militärbas

Falun har tidigare haft en militärbas på I-13. Då fanns många arbetstillfällen och vi kunde känna oss trygga trots att läget i omvärlden var lugnare. I nuvarande skärpta säkerhetspolitiska läge är tiden övermogen att rätta till det misstag som begicks när vi nedmonterade säkerheten och plikttjänstgöringen.

Vi måste värna Sverige, Dalarna och Falun. Ett folkligt förankrat försvar är en styrka. Hemvärnet kommer aldrig att kunna fylla de luckorna, även om de gör ett fantastiskt arbete på alla plan.

Med återinförd värnplikt skulle vi värna vår försvars- och krishanteringsförmåga och stärka medborgerlig katastrofberedskap vid stora skogsbränder, översvämningar och naturkatastrofer överlag.

Därför tycker vi att det är viktigt att Falun ansöker om att bli en militärbas så fort som möjligt.Att Falun ska vara en trygg och säker kommun är nämligen en av våra målsättningar i vårt politiska arbete.

Katarina Gustavsson, Kristdemokraterna

Rita Magnusson, Kristdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons