Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Jag VET hur Miljöpartiet tänker om de farliga batterierna i elbilarna

Annons

Svar till insändaren "Om alla körde elbil så skulle väl användningen av de miljöfarliga batterierna öka?" som publicerades i DT den 27/3:

När jag ställde MP mot väggen angående den skitiga och direkt farliga utvinningen av kobolt - för vilken barn i skitiga tunnlar under jorden riskerar sina liv - fick jag till svar att "tyvärr måste man prioritera" och att "många andra tillverkningar också är farliga".

MP tycker alltså att vi ska prioritera genom att välja elbilar och skitig utvinning av kobolt i fattiga Kongo där exploatörerna betalar en ringa penning för denna kobolt. Och att vi ska blunda för att det är barnarbete bakom detta med motivering att "barnarbetare försörjer sina föräldrar och behövs för familjerna där" och att "barnarbete förekommer på flera platser"?

Det blir ju att tänka ungefär att bara vi får en ren miljö här så spelar det ingen roll att det i fattiga länder förekommer en skitig hantering som är direkt livsfarlig för dessa barn. Återigen ska den rika världen räddas och den fattiga må gå åt helvete. Så ungefär svarade MP mig - med en massa tillägg med ordet "tyvärr" ska erkännas.

 Sven Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons