Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Gabriel Ehrling svartmålar socialdemokratin med ren valpropaganda

Annons

I sin ledare i DT 31/5 ägnar sig Gabriel Ehrling åt att svartmåla socialdemokratin genom lösryckta citat ur uttalanden och påståenden som han inte har någon som helst bakgrund till. Ren valpropaganda.

Vad Stefan Löfven har sagt är till exempel att ”Det är orimligt att tusentals personer från länder utanför Europa kommer till Sverige varje år för att göra jobb som arbetslösa i Sverige kan utföra.” 

Arbetslösa i Sverige inkluderar även de som kommit som flyktingar bland annat. Att importera billig arbetskraft från till exempel Asien är inget som Socialdemokraterna står bakom.

Socialdemokraterna har lagt förslag om att stoppa vinster i välfärden, där skattebetalarnas  pengar ska gå till verksamheten och inte till skatteparadis som Malta. Förutom skola, vård- och omsorg ska polis och tullpersonal få mer resurser.

Gabriel Ehrling vet ingenting om partiets arbete i vardagen. Jag skäms inte över att vara socialdemokrat. Med resultat från tidigare borgerliga regeringar i färskt minne är Socialdemokraterna det enda alternativet för en ny regering i höst.

Ann-Gret Olsson (S), Dala-Floda

SVAR DIREKT:

Ann-Gret Olsson ska ha tack för sin replik. Jag har haft flera ordväxlingar med socialdemokrater i ämnet senaste dagarna.

Bland annat ett långt samtal i P4 Dalarna med Sofie Eriksson, tung S-tjänsteman i landstinget och ledarkrönikör i Dala-Demokraten.

Sofie Eriksson höll i allt väsentligt med om beskrivningen av partiets förflyttning och markerade att hon vill se en annan riktning och engagerar sig för detta. Jag har all respekt för dem som väljer att vara kvar i partiet och verka för en humanare politik.

Ann-Gret Olsson gillade däremot inte min ledare. Alls. Hon tycker i stället att jag slänger mig med ”lösryckta citat”, att det är ”valpropaganda” och att det inte skett någon förskjutning av retoriken.

Citaten stämmer så klart (det är Olsson som har fel ovan) och är inte alls tagna ur sina sammanhang. S-topparnas ordval är ingen slump utan en del i partiets högst medvetna och cyniska charmoffensiv mot SD-väljare. Ann-Gret Olsson lurar enbart sig själv som inte ser detta.

Och just det, ledarredaktionen är partipolitiskt oberoende. Men det vet ju Olsson redan. Det står ju ”oberoende liberal” i tidningen varje dag!

Gabriel Ehrling, politisk redaktör (vik.)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons