Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Fel att ställa teater mot vård - kultur är ett sätt att hålla sig frisk

Annons

Svar på insändaren "När vården krisar är det dags - lägg snarast ner Dalateatern", som publicerades i DT den 3/12:

När jag läser om att signaturen "Man U" tycker att man bör spara in pengar till teatern och annat, blir jag förvånad över hur Man U tänker.

Att gå på teater, musikupplevelser och andra former av kultur är en viktigt del av hur man håller sig frisk. Hur är detta möjligt? Jo, man blir glad av att få njuta av sin favoritmusik. Forskning visar till exempel att när äldre personer får höra på musiken från sina dagar, blir man mera alert och piggare. Detta kan kanske hjälpa dem att vilja äta igen eller prata mer.

En stor anledning till att man inom landstinget satsar på kultur är att man är medveten om att vård ska omfatta både sjuk- och friskvård. Kulturen speglar också vår identitet som svenskar. Man blir glad av att ha en identitet. Och när man mår bra av en upplevelse då regerar kroppen på ett bra sätt!

 Vi bör vara tacksamma för att det finns flera olika sätt att se till att man håller sig frisk. Jag njuter alltid av att lyssna på bra musik. Och jag mår alltid mycket bättre inombords när jag lyssnar på bra musik eller tar del av en annan bra kulturell upplevelse.

 Andreas Ulanowsky

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons