Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Börja med att inte se dig själv som det största offret i #MeToo-kampanjen

Annons

Svar till insändarskribenten "Mannen" som skrev insändaren "Vad ska vi som aldrig tafsar göra - gå fram till främligar och be dem sluta?" som publicerades i DT den 27/10:

Om du noga tänker igenom vad du skrivit så kanske du inser att du svarat på alla dina frågor själv.

Vi lever i ett samhälle där MANNEN på något sätt alltid blir offret, oavsett händelse - så även du, för hur blev det så att en massrörelse där kvinnor träder fram och vittnar om övergrepp från män leder till att DU är offret?

"Vad kan jag göra?" undrar du? Till exempel det du precis gjort: skriv en insändare, men den här gången plockar du bort delarna där du framställer dig själv som offret. Kanske kan du i stället uppmana alla "snälla" män att vara aktivare i sin snällhet - och kanske faktiskt säga ifrån om de ser någon främmande man bete sig dumt?

Du anser dig vara en snäll man, men om du noga läser igenom ditt stycke gällande kvinnors val av partner så ser det ut som om du, innerst inne, är ganska bitter och tycker att kvinnor som råkar illa ut får skylla sig själva eftersom de inte valt dig – och det är INTE snällt i mina ögon.

En annan man

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons