Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rena mordredskapet

Annons

Det är livsfarligt åka buss vintertid, mest beroende av de uridiotiska bestämmelser som finns om bussar. De får inte köra med dubbade däck.

Myndigheterna begriper inte att vår största fiende vintertid är is efter vägarna som bör bekämpas med alla medel och spara människoliv.

Olyckan utanför Fagersta hade aldrig skett om bussen haft dubbade däck. De makthavande har aldrig fått i skallen att det enda som biter på is är stål.

Gummi är värdelöst om det råder ishalka. Är ju så att kommunen inte hinner vara överallt och sanda på en gång, det borde ju bussbolagen begripa och efter det välja väg.

Här hade de bra vägar att välja på både åt öster och väster ner till Västerås men tog den allra sämsta. Vägen som var både krokig och hal. Som bussarna är utrustade nu är bedrövligt.

När dessa oerhört tunga fordon kommer i obalans på sina hala däck kan chauffören ingenting göra. Fordonet går vart det vill och ingenting begriper myndigheterna. De beter sig så bussbolagen är tvingade att köra med sina mordredskap vintertid. Och detta skall vara Sverige år 2003. Ofattbart hur det kan pågå.

Själv har jag kört bil ungefär 250 000 mil och har erfarenhet. Vägen Fagersta-Ängelsberg har jag kört en hel vinter, så jag vet hur den brukar vara. Vi får hoppas att Vägverket tar sitt förnuft till fånga och stiftar en lag till nästa vinter att alla bussar skall vara utrustade med dubbdäck vintertid.

74-ÅRIG GRÄNGESBERGARE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons