Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ren vinst för samhället

Annons

Alliansens förslag är att sänka skatten för arbetande låg- och medelinkomsttagare. Höginkomsttagare med dyra villor får enorma skattelättnader om fastighetsskatten endast blir 4 500 kronor per år. Enligt beräkningar får människor vars hus som har ett taxeringsvärde runt 480 000 kronor ingen som helst skattelättnad vid en förändrad taxering. Alliansen visar gång på gång att den som är en vanlig pensionär, arbetslös, sjuk eller förtidspensionär, drabbas hela tiden.

Den som är arbetslös kan förhoppningsvis få ett nytt jobb och komma i åtnjutande av lägre skatt. Hur gör en person som är fattigpensionär? Menar alliansen att en 70- till 90-åring ska ut och jobba?

Det är först när personen själv går i pension som han/hon upptäcker det orättvisa skatteuttaget. Att man från en dag till en annan får betala högre skatte än när man arbetade. Detta vore ett självklart och viktigt ämnen för Jämo att ta upp vad det gäller diskriminering.

Centern, folkpartiet och kristdemokraterna kommer att utplåna sig själva när de gång på gång tillåter moderaternas framfart för att alltid se till de sina, de välbeställda. Så vill moderaterna införa en extra karensdag. Det drabbar endast vanliga människor. I deras egen grupp är det inga problem.

Hoppas folkpartiet står på sig och säger nej till en andra karensdag. Det kan ge partiet att plus i kanten. Med alliansens framfart blir resultatet att de fattiga svälts ut. Cyniskt sett blir det en modern ättestupa. Människor som dör i förtid blir ren vinst för samhället och alliansen kan påvisa mindre utgifter.

Modern ättestupa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons